Familiesygdommen

FAMILIESYGDOMMEN


Mange dygtige og erfarne misbrugsbehandlere har igennem tiden betegnet et misbrug eller en afhængighed som en ”familiesygdom”. Det er ikke uden grund.

Afhængighed og misbrug rammer næsten altid hele familien. Og i familier med børn, er ofte dem der må betale den højeste følelsesmæssige pris.

Den negative malstrøm som misbruget bringer med sig ind i familien, er nærmest uudtømmelig i sin ulykke; forældre skændes mere og mere, vennerne og øvrige familiemedlemmer får svært ved at være på besøg, børn oplever svigt osv.

Misbruget sætter sig fast og bliver stadig mere dominerende i familiens liv. Der skal tages stadig flere hensyn og følelseslivet bliver fortrængt, medmindre den indebrændte vrede og de efterhånden opsparede frustrationer skal ud i form af skænderier og konflikter.

Bag de fleste behandlingsforløb ligger en familie, som skal samles op og hjælpes videre. Det er bl.a. af den årsag at der i behandlingspakken på STIEN også indgår familiekursus og familiesamtaler.

For at alle parter kan genfinde livsglæden og samhørigheden i familielivet er det vigtigt at alle hjælpes til at komme videre. Det er ikke kun misbruget der skal stoppes og behandles – det samme skal alle de dysfunktionelle mønstre der er opbygget mens det stod på.

STIEN behandler misbrug i familien som en ”familiesygdom”. Det er derfor ikke kun misbrugeren der skal gennemgå et forløb. Det samme bør familien, da de selv bliver syge af at have misbruget helt inde på livet.

Kontakt STIEN på 7020 7270 hvis du ønsker at vide mere om hjælp til pårørende.